Menu

Domů Já a mé druhé já Jídlo Kosmetika Móda Cestování

středa 22. ledna 2014

Čerchov - Vojenská věž a Kurzova rozhledna :-)


Všichni co jste od Domažlic,určitě znáte Čerchov.Sama jsem tam byla asi pětkrát a letos jsme tam byli poprvé s přítelem.Protože jsem tam byla naposled před 3 roky,nepohrdli jsme navigací :-D Každopádně jsme to našli na první pokus :-) Poté, co přijedete na parkoviště, k Vám nejspíše přijde pán ,který od Vás bude chtít poplatek za parkování.Samotné vstupné je přímo na rozhledně :-)
Cesta na rozhlednu je betonová,takže se nemusíte bát,že je to cesta džunglí (některé lidi jsme tam potkali i s kočárkem).Cestou najdete pár stanovišť, kde jsi můžete odpočnout.My jsme si odpočli jen jednou a jen proto,že byl čas na oběd, takže by se to dalo zvládnout i bez odpočívání :-) Ke konci se cesta začíná mírně stupňovat a na cestě máte napsáno, kolik ještě zbývá metrů do cíle.Pokud máte fyzičku něco jako my,tak počítáte každý metr :-D Nejvíc,co dokáže asi naštvat,když 200 metrů před koncem okolo Vás projede autobus,plný lidí.Ano,nemusíte se vůbec namáhat a jet na Čerchov autobusem.Což jsme zjistili až nahoře. :-D (Samozřejmě je cesta autobusem za poplatek).
Samotný cíl Vás na první pohled překvapí.Na stavbách se podepsala historie,takže nemůžete čekat Grand hotel :-) V areálu můžete najít restauraci a samotnou rozhlednu s vojenskou věží :-) Výhled je tam krásný, aniž byste museli na rozhlednu (viz.foto).Cesta dolu byla poněkud těžší, protože ikdyž se snažíte jít, musíte běžet :-D . Každopádně výlet se nám líbil a rozhodně doporučuji ,jako delší procházku :-) A už jste tam byli vy? A jaké máte zkušenosti? :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat